Monday, November 5, 2012

The Lucky One





Meh nak mereview novel yg selesai aku baca semalam. 

The Lucky One by Nicholas Sparks

Dah banyak novel Nicholas Sparks aku baca..semua pun best.

Entah la..ada ke novel yg aku baca tak best? Ada je. Bukan x best ape..cuma slow sesangat.Tu yg jadi tak best. Bagi aku kalo novel tu buat aku hilang interest nak baca dari awal,memang la kurang best ceritanya.

Tapi as usual novel Sparks memang menarik dari awal. 

Hanya kerana sekeping gambar yg di jumpai di tengah padang pasir kat Iraq membuatkan Logan tercari-cari dan tertanya-tanya siapakah insan dlm gambar tu.

Mula-mula dia mcm abaikan je gambar tu,tapi bila dia tampal kat notice board,x de siapa yg claim gambar tu. Maka dia pun simpan semula gambar tu dan di bawak ke mana-mana dalam poket baju.

Start dari tu,banyak miracle things happens to him. Pepaham je la kalo dah jadi askar dan di tugaskan untuk berperang kat Iraq,mesti la banyak encounter ambush sana sini. Tapi Logan managed to survived throughout his service in US Marines Army at Iraq. So ramai kawan-kawan dia yg cakap gambar tu bawak tuah pada dia.

Mula dia mcm x nak percaya, tapi tah macam mana after 5 years dia retired from Army,dia rasa gambar tu try to lead him into something. His friends called it as destiny. So dia jadi tertanya-tanya dan atas nasihat kawannya,dia pun start cari perempuan dalam gambar tu. Payah jugak nak start cari,tak tau mana nak mula. Macam cari jarum dalam gumpalan benang. Mana tah nak start.

So ceritanya bermula dari situ lah.Sampai akhirnya dia jumpa perempuan tu.

Dan yg terjadi seterusnya?

Baca la The Lucky One.

Hehehe...





4 comments:

  1. klo omputeh pnya kurang la..hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..boleh tengok movie nya.dah di buat dalam versi movie.=)

      Delete
  2. NI KLU AYUT BACE MAU MKN BERBULAN BRU ABIS KOT..OMPUTIH LG PLAK TU.ADEHHH..HIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe.try slow².same mcm baca n0vel melayu.:D

      Delete

moh share idea kat sini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...