Friday, November 9, 2012

Makanan Yang Sinonim Time Hari Hujan

Agak² apa makanan yg time hujan² je kita duk terfikir²,terbayang²,teringat² nak makan? Elok pulak time tengah kerja kat pejabat,hujan turun mencurah²,dan² kepala otak ni duk fikir mcm² makanan.

Kalau aku,time² hujan aku craving sangat ngan makanan yg simple je tapi panas². Selalu makanan berkuah mcm t0myam,mee sup,sup ayam...peh!!!

Tapi yg champi0n semestinya...

MEE MAGGI!!!

Memang tak boleh lawan la.. memang orang kata,kalau boleh jam² tu jugak nak pi rendam megi dlm air panas. Masalahnye,dia x kena kalo masak megi style tenggek periuk atas dapur. Paling afdal style masak kena rendam megi dlm air panas. Tunggu sampai kembang. Tu je stepnya. Mudah. Kalo tenggek² atas dapur,mcm tak feel tetime hujan ni.

Memang champi0n la mee megi.

Sesejak musim hujan kali ni,tah bape bungkus megi aku dah k0rbankan masuk perut..

:P


15 comments:

  1. hehe.. memang x leh lari dari mee maggie

    ReplyDelete
    Replies
    1. X boleh lari.dah x jadi studnt pun tetap nak makan megi.

      Delete
  2. betul ! masa raya haji aritu lagi best, lauk kemain banyak. maggie jugak yg sedap. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..yg simple² tetap jadi pilihan.:D

      Delete
  3. sedapnya,,samalah kita..saya pun kalau hujan mee maggi memang sedap..baru semalam makan..maggi tom yam campur kangkung, udang, telur, dan tauhu..hehe..

    ReplyDelete
  4. memang sedap makan maggie time hujan hujan

    p/s banyak entry sy terbaca cerita pasal hujan saja ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..musim² hujan ni semua pun nak cerita pasal hujannnn je la kot.:p

      Delete
  5. suka mee asam laksa..telur tambah lagi isi ayam..sayur kubis..tambah lagi tauhu..tambah tauhu kering lagi..meriah

    ReplyDelete
  6. @LELAKI INI,,seriously setujuuuuuu....=)

    ReplyDelete

moh share idea kat sini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...