Wednesday, March 6, 2013

Review Novel : Lazuardi


Sebelum tu nak kasi tahu dulu apa maksud Lazuardi. Aku pun baru nak amik tahu. Sat google.

The meaning of lazuardi is : 
blue semiprecious stone.


Pelik tak tajuk novel ni? Tapi walaupun pelik,novelnya bestttt ok! Mulanya aku x berniat pun nak beli novel ni,tapi baru-baru ni aku puasa ganti,so sementara nak tunggu masuk waktu berbuka,aku pun duk baca-baca buku kat MPH Midvalley. Tah macam mana tangan ni ringan je amik novel ni. Aku pun cari port baik punyeee untuk start membaca.

Ralit sungguh aku baca sampaikan pukul 7.20 baru aku terhegeh-hegeh nak cari tempat makan. Dalam pada tu,hati ni rasa mcm sayang dah pasal x dapat nak habiskan buku tu. Tengah-tengah makan,aku fikir baik aku beli je buku tu. Alang-alang je kan.

So siap-siap solat Magrib,aku pun pi semula ke MPH, and tanpa banyak fikir terus je beli.

Sampai rumah apa lagi..maraton la habiskan novel ni.

Apa yang buat aku tertarik ngan novel ni,pasal penceritaan watak pada kadar yang tak melebih. Maksudnye realistic. Dannnn aku sangat jatuh cinta ngan watak Shark dlm novel ni. Shark adalah muda lagi daripada heroin novel iaitu Anaz tapi sikap gentleman dia buat aku pun ikut sama cairrrr!

Memang aku sangat berkenan la ngan watak Shark dalam ni. Sempat lagi berangan kengkonon aku adalah Anaz. Wakakaka.

Towards the ned,banyak la moment indah yang sweet untuk di kenang. Aku suke novel cintan-cintun yang tak melampau sweetnya. Watak heroin pulak sempoii je. Idak le wanita Melayu terakhir sangat pun tapi still ada jugak the feminine side. Sukeeee!

So kalo korang tercari-cari novel mana nak di baca,aku sangat-sangat recommended this novel. Btw, penulis novel ni iatu Nasz rupanya dah ada 2 tajuk novel sebelum ni. Aku lupe tajuk apa. Tapi mcm penah baca salah satu dari nya.

Enjoy!

7 comments:

  1. Replies
    1. pelik cam mana tu Puan Zaniff???hehhehee/

      Delete
  2. akak nie kaki novel rupanya.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe..bukan setakat kaki,tangan kepala semua pun novel!wakakaka...

      Delete
  3. novel ni best sangat ^^ suka watak shark..hee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...best kan watak shark!suke jugak!=p

      Delete
  4. novel ni best... suka watak shark... anaz pun sempoi habis.... ^_^

    ReplyDelete

moh share idea kat sini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...