Saturday, January 5, 2013

Putu Piring

Awat la tahun ni agak lembap sikit aku nak post entry. Tapi serius mintak maaf sangat-sangat ye pasal tak mampu nak post entry berkali-kali dalam sehari. Dapat post sehari sekali pun dah cukup syukur tapi memang tak dapattt jugak.

So ni pun kat tempat kerja lagi. Duk melanguk tunggu mould siap di pasang kat mesin. Sat-sat lagi nak kena approve kan barang boleh di mass production atau tak. Sabarrrr je la wahai hatiii!

Nak cerita pasal putu piring je pun. teringat ada satu gambar yang aku sempat snap time sibuk makan putu piring last week. Belinya pun kat Kuala Sungai Baru,Melaka. Kat sana kan popular putu piring dan putu bambu. Dua-dua pun besttt!

putu piring rm1 untuk 3 ketul
Yang ni memang besttt!Time aku nak beli last week,beratur orang menunggu putu piring memasing. Kalo setakat nak beli seringgit dua ringgit takpe la jugak kan. Tapi ni beringgit-ringgit nak di belinya. memang tunggu lama. Pakcik yang jual putu ni cakap dia dah menjual selama 20 tahun. Bayangkanlah lama mana dah dia menjual.

Aku lagi suka putu piring dari putu bambu. Padahal dua-dua pun benda yang sama cuma bentuk je yg lain. Pasal putu piring, inti dalam tu lebih tersebar secara sekata. So puas la sikit nak makan.

Sekarang ni nak cari putu piring dan putu bambu dah susah sikit. Yang aku tahu,kat Chow Kit ada jual. Tempat lain tak tahu la. Dapat pulak makan panas-panas kan..Best nya!

=)


16 comments:

  1. oo..xpenah rasa plak..putu melaka tau la..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. putu melaka?ke putu melaka and putu piring benda yang sama?putu melaka camna rupanya?

      Delete
  2. sedapnya..suka..makan panas2 sedap..hehe.

    ReplyDelete
  3. sedapnya!!! deno pernah mkn! tapi di terengganu byk ptut bamboo... rasanya sama cuma bentuk lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah..yg putu bamb0o tu bentuk bulat² panjang kan.tapi rasa sama je.

      Delete
  4. Putu Piring memang kegemaran aku..
    Sebenarnya semua makan yang boleh makan kegemaran aku..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...semua pun sodappp kan bang??

      Delete
  5. Salam. Harap sihat sentiasa. Pakcik dari segmen http://jukdin.blogspot.com/2012/12/bloglist-blogger-baharu-2013-segmen.html dan berharap agar kita boleh saling 'follow' antara satu sama lain. Terima kasih dan Happy blogging!

    ReplyDelete
  6. Putu piring dulu senang jew nk dpt! Skrg... Aigoooo... Susah nk jumpa!

    ReplyDelete
  7. lame tak mkn....20 tahun dh berniaga bnda ni mmg expert la dia...mau tak sdap kot...

    ReplyDelete
  8. Okje pun suka jugak kuih ni..kadang tu beli sikit tak cukup...beli banyak tak habis....macamana tu Wawa...

    ReplyDelete

moh share idea kat sini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...